Tuesday, May 29, 2012

Gheorghe Zamfir "Rapsodia primăverii". Bucureşti, 29 mai 2012

Am fost de ne-a horit Gheorghe Zamfir. Sala nu a fost nici pe departe plină şi nu toată lumea părea să fie acolo dintr-un uriaş entuziasm. În plus, eu nu sunt o împătimită a genului, iar discursurile (specifice lui Zamfir) referitoare la puritatea românismului şi la destinul nostru excepţional ca naţie nu mă conving. Cred că suntem un neam ca toate celelalte, şi cu bune şi cu rele.

Dar nu cred că poţi rămâne de neatins când naiul lui Zamfir începe să cânte... Au fost secvenţe absolut incredibile, când abia am stat pe scaun! :)) Emoţia a fost atât de vie, încât vă spun şi vouă: trebuie să-l vedeţi pe scenă măcar o dată, chiar dacă nu vă place muzica populară. Sigur, n-o să vă schimbe gusturile muzicale, însă ceea ce se petrece acolo e ceva dincolo de sunete – devine sentiment intens şi ajunge la suflet.



Concertul îl aveţi aici, începând cu P1. Grozav mi-a plăcut Suita muntenească din P5 şi din P6 - ex-ce-lentă! Apoi P12, cu Doina Oltului, Mai ţii minte măi dragă Mărie, Patru boi suciţi în coarne şi Căluşarii. Iar la final, desigur :), P13 cu Ciocârlia. Melodie după melodie, fără nicio partitură...

Şi, desigur, poze :)
















Friday, May 25, 2012

Jose Carreras la Bucureşti, 25 mai 2012


Toată viaţa mea adultă l-am iubit pe Pavarotti... Când a fost în România nu locuiam în Bucureşti, nu "ştiam" internet, nu m-aş fi gândit să-mi cumpăr bilet cu orice preţ, pentru că n-avea, atunci, cum să-mi treacă prin cap că nu va mai fi altă ocazie :) Nici pe Domingo nu l-am văzut vreodată în spectacole live, dar oricăruia dintre ei doi i-aş fi recunoscut inflexiunile vocii. Multe dintre ariile celebre le aveam pe discuri ori pe casete şi le ascultam în neştire. Concertul lor împreună cu J.Carreras îl ştiam pe de rost, cu toate poantele şi glumele pe care şi le făceau unul altuia pe scenă :)) Nu cred că am avut altă casetă video pe care să o fi văzut mai des...

"Filosofia" mea despre ce trebuie să văd neapărat s-a schimbat radical în ultimii ani. Muncesc aproape fără oprire şi tot ce agonisesc - or borrow :)) (inside joke) - se duce pe călătorii şi concerte. Sumele nu-mi mai vorbesc cu aceeaşi voce ca înainte... Nu, nu sunt un fan al lui Carreras, n-am visat toată viaţa mea să-l văd, dar nu (mai) cred că merită să pierzi astfel de ocazii. Iar spectacolul a fost, cu adevărat, un regal! Dincolo de ploaia înfiorătoare care a dus - cum altfel - la blocarea centrului oraşului, dincolo de întârzierea - nepermisă la un astfel de eveniment (la şi 10, când - în sfârşit!!! - reuşeam să mă aşez, s-au stins luminile), dincolo de disconfortul creat de veşmintele ude şi pantofii băltind! :))

Oricum, până la urmă am uitat de toate şi nimic nu a mai avut, cu adevărat, nicio relevanţă în final, exceptând frumuseţea muzicii şi fascinaţia în faţa omului aceluia de pe scenă. Mi-a plăcut foarte mult programul (aveţi aici mai multe detalii) şi m-am ales şi cu ceva preferinţe muzicale noi. Am fost impresionată de invitata lui Carreras, Nataliya Kovalova - pe care am intuit-o din piesele selectate că e din zona germană. :) Nu am făcut deloc poze, pentru că am uitat aparatul acasă, şi chiar dacă l-aş fi avut - nu era voie. Sigur, asta nu i-a împiedicat pe unii, dar pe mine m-ar fi :)

Prin urmare, găsiţi câteva poze la sfârşitul articolului pe care l-au postat cei de la iConcert - mulţumim! Am găsit o singură postare pe net din concert - o adaug aici şi mai caut. Enjoy! :)


via YouTube

P.S. Poate vreţi să vedeţi şi cum arăta metroul sub ape :)) ca să vă faceţi o idee cam ce putea fi la suprafaţă şi să nu credeţi că vorbesc vorbe proaste: la Romană, la Universitate şi la Mihai Bravu sau altu.

UPDATE, 4 iunie 2012 - Torna a Surriento :)


Şi The Impossible Dream.



Jurnal de doc. Ziua 109-110-111-112-113-114-115

Azi am participat la o conferinţă extrem de relaxa(n)tă şi de agreabilă. V-am spus deja că am început să le prind gustul :)) Aştept acum să văd ce condiţii de publicare trebuie îndeplinite. Am revăzut cunoştinţe vechi, am făcut cunoştinţe noi şi chiar m-am încadrat în programul meu de-claun-care-ţine-toate-mingile-în-aer. Nu mai spun că am făcut rost de încă o invitaţie :)) Vă ţin la curent.

P.S. Pot să vreau vacanţă? Pot? POt? POT???
P.P.S. Sau ar trebui să-mi fie suficient că - de exemplu - am bilet la concertul lui Carreras şi mai sunt doar câteva ore până atunci? :))


Wednesday, May 23, 2012

Chris Rea - "Julia"

Azi dimi am plecat de-acasă pe-o ploaie "găletească" înfiorătoare! Eram obosită şi cu capsa pusă, cafeaua nu-şi făcuse încă efectul şi traficul era... vă daţi seama: era! Însă undeva pe la Arcul de Triumf a început:


:)) S-a schimbat totul. Apoi s-a oprit şi ploaia şi am putut să le rezolv pe toate câte erau pe listă.
P.S. Când aveţi zile rele, ţineţi minte: un cântec în ploaie vă trebuie!

Saturday, May 19, 2012

Există zeul muzeografilor

Marele zeu al muzeelor - MuZEUL - a ascultat rugile de anul trecut ale muzeografilor disperaţi şi cu părul smuls din cap de exasperare şi neputinţă în faţa invaziei de neciopliţi cu totul "a(muzeo)foni": anul ăsta, cu ocazia Nopţii Muzeelor, a dat o ploaie cu spume.

:))

Friday, May 18, 2012

Jurnal de doc. Ziua 102-103-104-105-106-107-108

Am rezolvat cu situaţia ciudată de la "conferinţa pierdută". Am negociat o examinare în vederea publicării celor două articole trimise. Poate merge măcar unu. Tot e ceva, bun şi ăla.

Între timp, m-am mai înscris la o conferinţă. Cre'că le-am prins gustul, dar aş zice că asta e ultima. Culmea e că problema asta cu publicarea articolelor şi cu participările la conferinţe s-a rezolvat cel mai uşor.

Nu m-aş fi gândit la asta... În fine. Până la urmă eu tot cu lucrarea mă duelez. La momentul ăsta, îi sunt ca o mama vitregă, iar ea e ca un copil terorist şi prost-crescut :))

Wednesday, May 16, 2012

Tuesday, May 15, 2012

:)

Mi-am dat seama că nu se gândea întotdeauna la o eventuală despărţire; asemenea gânduri, cumplite, le respingea cu dârzenie întreaga ei fiinţă. Dar bănuia că viaţa aceasta, trăită împreună clipă de clipă, miracolul acela, a două făpturi necontenit prezente una pentru alta, nu va putea dura. Îşi dădea seama, zărindu-mă uneori în faţa raftului cu cărţi, că în curând mă va cuprinde vechea mea patimă, şi că atunci munca mă va fura de lângă ea ceasuri şi zile întregi. Ştia că setea mea de creaţie, de scris, a fost numai adormită, că ea nu va putea fi definitiv stinsă. Se împăcase cu acest destin – despărţirea noastră pentru lungi, chinuitoare intervale – dar l-ar fi voit cât mai târziu împlinit. Câteodată îşi spunea că e imorală cu dragostea ei strivitoare, că un om nu poate trăi fără să muncească şi mai ales un artist nu are dreptul să-şi îngroape talentul într-o dragoste fericită, şi pentru fiinţa ei cinstită îndoielile acestea erau chinuitoare. Dar întotdeauna sfârşea prin a-şi spune că, moral sau imoral, bine sau rău, toate acestea n-au nimic de-a face cu adevărata, tainica dragoste; că întâlnirea noastră este singurul lucru esenţial, real, iar toate celelalte – muncă, creaţie, talent, onoare şi câte vor mai fi – nu preţuiesc nimic, căci toate sunt zădărnicii omeneşti ale pământului…
(Mircea Eliade, Nuntă în cer)

Friday, May 11, 2012

Jurnal de doc. Ziua 97-98-99-100-101

Din ciclul "O conferinţă pierdută". Renunţasem să mai aştept răspuns de la organizatorii unei conferinţe la care trimisesem ceva material... Ca să aflu astăzi, de la un coleg, că eram [am fost!] trecută în program şi aveam [aş fi avut!] de făcut o susţinere publică... Nu mi-au confirmat niciodată acceptarea lucrării... n-am primit niciun e-mail, niciun avertisment, niciun program... n-am plătit nicio taxă de participare...

Mă dau în vânt după organizatori.


Monday, May 7, 2012

Suc de aloe vera

Imagine aici

Cine mă cunoaşte ştie că, pe vremurile astea toride, eu sunt în elementul meu. :)) Da' dacă tot vă e cald, vă recomand! Se găseşte la Mega Image, cu 10-11 ron. Nu chiar la toate magazinele lor, însă eu am găsit la un Shop&Go de pe Mihalache. Ne place, place, place :))


Sunday, May 6, 2012

Jurnal de doc. Ziua 88-89-90-91-92-93-94-95-96

N-are legătură cu lucrarea mea, dar m-am lovit de asta, că tot studiez epoca. Doamnelor şi domnilor, Titu Maiorescu :))

     Rămâne acum la tactul limbistic al poetului de a simţi care metaforă se poate întrebuinţa cu succes şi care a încetat de a mai fi comparaţiune sensibilă şi prin urmare trebuieşte pentru un timp sau cu totul depărtată, sau cel puţin modificată în poezie. În această privinţă nouă ne pare că în poeziile române de astăzi sunt mai ales trei imagini aşa de uzate şi abuzate, încât poeţii cei tineri ar face bine să se ferească de ele; acestea sunt florile, stelele şi filomelele.
     Toate amantele poeţilor noştri sunt ca o floricică sau ca o steluţă sau ca amândouă în acelaşi timp (lucru mai greu de închipuit), toţi prinţii, toate aniversarele, toate "zilele mărite" sunt ca o stea mare, şi toate impresiile poetice se deşteaptă când cântă filomela. Astăzi însă am cetit atâtea flori şi floricele, stele, steluţe, stelişoare şi filomele în versurile române, încât acum primim aceste cuvinte numai ca nişte semne uscate, obişnuite în vorbire, prin urmare fără niciun rezultat poetic.  
("Poezia română. Cercetare critică")

Saturday, May 5, 2012

Răsărit de SuperLună

În noaptea asta a fost SuperLună. N-am unde ieşi în câmp şi nici aparat performant, aşa că m-am mulţumit cu ceva fotografii furate la mine în cartier - după ce şi-a scos chipul din frunzare, cu dormitul fără draperii :) şi cu muzica.















Friday, May 4, 2012

2% pentru Citatepedia

În cazul în care nu aţi decis încă ce faceţi cu 2% - pe care, în lipsa unei opţiuni a Domniei Voastre, statul îi direcţionează cum crede mai bine [sic!] - vă reamintesc faptul că Citatepedia are nevoie de sprijin.

În dreapta am postat minibanner-ul, iar un click vă duce spre post-ul în care aveţi toate informaţiile.

Mulţumim frumos că ne urmăriţi.
:)


Labels

advertising (16) Asia (2) Atena (1) Austria (7) avioane (8) balet (1) banc (6) BlueMoon (39) Bucureşti (32) Bumblebee (8) călătorii (27) cartea-de-pe-luna (14) Cehia (3) Christmas (34) circ (4) Citatepedia (2) concert (34) concurs (4) Constanța (1) contra-curentului (71) Corfu (2) Creta (2) dans (11) de-altii (16) dieta (1) dinozauri (1) dinVis (9) doctorat (42) documentar (19) dragoste (8) drinks (4) etnii (14) Europa (19) Facebook (18) filme (39) finanțe (1) flori (6) flybaboo-paravion (3) Franţa (1) friends (31) funninesses (38) gând (58) Germania (1) Google (16) Grecia (11) home (6) iarna (30) inceputuri (37) Irlanda (3) Israel (1) Istanbul (4) Italia (8) julls' kitchen (14) keywords (20) leapsa (2) lecturi (49) Londra (1) lookback (42) masini (10) meeting-people (8) metanoia (3) MirceaBadea (7) moft (10) Monaco (1) music (122) Netherlands (1) NewYear (14) Nisa (1) P&R (1) Palestina (1) perfume (3) photos (92) pictura (3) politics (35) Polonia (1) Portugalia (2) primavara (29) Romania (77) Rusia (1) Salonic (1) Santorini (3) sea (3) She (134) SMURD (2) Sofi (1) Spania (2) sport (3) StarStuff (8) SUA (1) super-stitii (7) teaching (54) teatru (14) thankyou (52) Thassos (3) toamna (15) Turcia (4) Twitter (2) Ungaria (2) vara (10) verba (3) video (1) worldwelivein (49) Ziua Nationala (9)