Saturday, December 31, 2011

Un an 2012 cât o viaţă vă doresc!

Prima dată m-am gândit să tratez cu seriozitate acest moment atât de solemn... După care m-a răzgândit. A woman's prerogative, cum se zice :D

Prin urmare. Am plecat de aici (şi pe-asta o las aşa, să nu spuneţi că-s cârcotaşă prea din prea!):

Videoclipul la care mă trimitea fratili Google era ăsta, dar pentru că l-am tot văzut share-uit pe net şi e prea... "eroic" pentru gustul meu, am optat pentru ăsta!




Apoi mai era muzica... "Happy New Year" pe toate drumurile şi ABBA. Doamne, cât ABBA... şi iar ABBA. Aşa că am decis - fără prea multe mustrări de conştiinţă, pot să zic - să vă ofer altceva, de la Billy Craig :)




Tot aşa, în loc să vă arăt Pământul din cosmos, de unde se vede frumos ca aici, vi-l arăt de-aproape, de la noi şi cu tot cu oameni (cum l-am primit via FB).


P. S. la asta: De fapt, mai bine îl admirăm şi de-acolo :) să nu uităm cât de mici şi proşti suntem :)


În loc de ceasul care bate fără greş miezul nopţii, iată maşina care vă naşte anul dintr-o greşeală :)




Iar în loc de urările cuminţi pe care vi le trimite toată lumea...




La mulţi ani!
:)

Friday, December 30, 2011

Final Searchword 2011

 Şi iată ultima - din an - selecţie de absolut savuroase căutări care au sfârşit la mine pe blog. Enjoy!


Ăsta s-o jucat cu Google Translate. În ţărnă... că la altceva... :D


Şi ăsta. Da' să mor dacă ştiu ce-o vrut... 


În vintrele Academiei... că dăn cap nu prea pare, uneori. În fine, încă dezbatem şi suntem deschişi la sugestii. Any?


Sfârşitul lumii! Sau al prostiei, depinde de perspectivă :))


Ţacăăăăăăăăăăăăăăăă!!! (Nu pricep de ce tot caută ăştia comentarii şi rezumate la mine pe blog!)


READ THE F---ING POEM!


Da, păi după ce i-ai stâlcit numele, o fi crescut şi pe-al lui una. De milă!


Ăsta ştie franceză ca Guliţă.


Pentru tine? La viitor!


Cum, măăăăăăh, "cucurigu-badisărci"??? Ce! suntem la airoportu' dă găini ? 


Dacă nu pui semne de punctuaţie, nu ştiu cum să citesc treaba asta :)) Acumaaaaa... ăştia cu cărţi aspiraţionale cică poţi să fii ce-ţi pui tu-n cap! Da' io credeam că se referă la căciulă, nu la cai...  


... e morţii! (La naiba cu i-urile astea finale!)


Omozaur?


Neuniformă :))


NO, She'S NOOOOOT!


Roger Ebert, EAT THIS! =))


S--it! Io visez castele-n Spania, da' fiecare cu dileala lui!




Cei mai mulţi dintre noi se oripilează când văd aşa ceva, da' tu poţi să cei oricât pe serviciile de grămătic! Prost cine-ţi dă :))


Don't know about you, but yes, Sir, I can!


N-am replik la asta :)) îs ocupată să leşin de râs :))


E verb, nu vis!... Numa' dacă nu eşti taaaaaaaaaare ciudat :D


Înseamnă că rămâi, pentru că umblă vorba că-s vrăjitoare :))


Păi da, bre! Dăcât cu bucle?! Măcar nu te-ncurci!


N-am nici cea mai vagă idee. Da' n-are cum să fie mai rău decât să fii treaz... cu aceeaşi problemă :D


La naiba! Că mereu găsesc câte una d-asta încuietoare! =))


PE BUNE???!!! A cui?


Habar n-am, că io îi pun să-şi dea şepcile de pe cap ("Măgarilor!") când intră în clasă :))
(Piua: Bre, deci le lasă pe toate zăltatele să umble libere pi netu' ista...)


Băi, nu ştiu, zău! Cu cărţile cam mori de foame... Eu aş alege potolu'... :D


P.S. Nu mai e - îmi închipui - un secret pentru nimeni că Vladimir Colin e un fel de Chuck Norris la mine pe blog... Pe sistemul stâlciţi-fără-grijă-că-tot-acolo-iese, am avut v.colim şi v.cohin, vladimircolin - cu variantele vadimircolin sau ladimircolin, collin vladimir şi v.collin. Cel mai tare mi-a plăcut vladimir colid, pentru că mi-am dat seama că aştept cu mare nerăbdare să apară şi "bolid" ori "coliv". Sau "colind"?


Thursday, December 29, 2011

Sting "Soul Cake"

Atmosferă şi stare de sfârşit de an. De câţiva ani, ascult pe repeat melodia asta în preajma Crăciunului şi Anului Nou, iar acum câteva zile am şi primit-o ca dedicaţie :)

O dau mai departe.




Wednesday, December 28, 2011

Blast from the past

N-am mai scris de mult despre filme. S-a lungit însă lista de pelicule mai vechi, pe care le-am ratat la vremea lor, dar le-am văzut mai încoace. Şi poate vă vor prinde bine (că tot sunteţi în vacanţă) câteva sugestii. În ordine alfabetică.

Beginners (2010) e o peliculă aparte, un film de atmosferă. Interesant, captivant, despre sentimente. Am descoperit surprinsă că, după un sfert de oră, eram prinsă şi cucerită de un farmec indicibil, nelămurit. De o căldură şi o încântare surprinzătoare. Filmul are o tehnică interesantă de filmare, muzică de calitate, joc desăvârşit al actorilor. Fără acţiune spectaculoasă, dar cu multe dileme şi sentimente împărţite...




Death at a Funeral (2010) e una din comediile alea groaznice pe care nu le suport. Da' m-am trezit râzând aiurea şi împotriva voinţei mele, aşa că trebuie să vi-l zic :)) Are o distribuţie de zile mari şi situaţii complicate la nesfârşit şi exagerate până la grotesc, dar - dacă gustaţi genul - o să vă încânte.




Heist (2001) mi-a plăcut tare. Film din ăla vechi, în care mai mult decât exploziile conta intriga, mai mult decât jaful în sine conta planul ingenios. Aveţi finalul dat de la început, dacă ascultaţi cu atenţie replicile personajului principal. Totul se leagă, totul e impecabil pus la punct. Şi un Gene Hackman ca în vremile lui bune :)




Pe Inglourious Basterds (2009) i-am evitat din pricina lui Tarantino. Care nu-mi place (că sunt eu înapoiată într-ale filmelor - da, admit). Da' dacă nu-mi, nu-mi. Însă "bastarzii" m-au încântat :)) Dialoguri foarte reuşite, o intrigă bună, pasionante supoziţii şi speculaţii despre comploturile împotriva lui Hitler, actori de marcă. Dacă l-aţi ratat, ar fi o idee bună să remediaţi situaţia.




Pentru Invictus (2009), vă las pe voi să faceţi socoteala: regia e a lui Clint Eastwood, povestea a lui Nelson Mandela, miracolul e luat din viaţa reală, iar cap de afiş îs Freeman şi Damon. Ce vă puteţi dori mai mult? Habar n-am, dar mie mi-a plăcut. Aşa cum îmi plac, în general, poveştile despre oameni care demonstrează că rasa asta nu e chiar aşa de ratată cum pare uneori. Nu sunt prea mulţi (de acord!), motiv pentru care ar trebui să-i vedem mai des.




Righteous Kill (2008) e slăbuţ. Bănuiam că băieţilor (filmul e pe bază de Pacino şi De Niro) n-o să le mai iasă un... "heat" pe măsura celuilalt, dar m-am gândit că poate-poate. N-a mers. Adică... nu sunt sigură că mă pricep să vă spun exact ce n-a mers, pentru că filmul e bine jucat, ideea de bază nu e rea, însă rezultatul final rămâne într-un soi de ceaţă incoloră, inodoră şi insipidă. Vedeţi şi voi şi spuneţi-mi şi mie.




Senna (2010) e un film-document emoţionat despre cunoscutul pilot brazilian, dispărut într-un tragic accident care a schimbat radical lumea Formulei 1... Fascinant şi cutremurător, bazat exclusiv pe filmări adevărate şi pe mărturii directe, dar mai captivant decât multe filme artistice pe care le-am văzut. Iar dacă vă plac maşinile... cu atât mai mult. Recomand, deşi nu sunt fan Senna şi nici nu agreez în mod deosebit sporturile cu maşini.




Shutter Island (2010) e de colecţie. Nu-mi plac filmele de groază - mai ales alea cu groază gratuită, dar ăsta e un spectacol... De fapt, nici nu e un film de groază în sensul comun al cuvântului, deşi eu am fost aproape şocată, căci povestea ascunsă în miezul intrigii este groaznică-groaznică-groaznică! Multiplicat cu 1000!




The Ghost Writer (2010) e o poveste foarte interesantă, excelent construită, cu o atmosferă insinuantă, căreia ai impresia că îi prinzi firul, pentru ca la sfârşit să te lovească în cap şi să te uiţi ca viţelul la poartă nouă... Atâta e de sec şi de categoric  finalul, în firescul şi nemernicia lui cosmică, încât am rămas trăsnită şi m-am repezit la butoane să văd dacă nu s-o stricat ceva :)) Recomand.




Şi ultimul, dar nu cel din urmă, 3:10 to Yuma (2007), de care-am dat din greşeală la tv şi care mi-a plăcut grozav. N-am văzut originalul, dar ăsta e o poveste foar-te ta-re cu cowboy şi puşcoace, răufăcători şi coduri de onoare, despre viaţa în Vestul Sălbatic, văzută în complexitatea şi moralitatea ei, de multă vreme uitată. Excelent portretizaţi eroii din rolurile principale - bun şi răi de-a valma. Iar drept concluzie, un singur lucru mai am de spus: men and their boys... :)




Saturday, December 24, 2011

Madrigal "Colinde româneşti"

Şi, bineînţeles, pentru încheiere, de-ale noastre :)









Bună dimineaţa la Moş Ajun!

Friday, December 23, 2011

Mike Oldfield "In dulci jubilo"

Iaca veselia asta medievală e excepţional de faină, din punctul meu de vedere. Mike Oldfield is the man! :))




Şi o extended version, dacă vreţi, ca şi Maureen, să dansaţi :))




P.S. Şi dacă tot e veselie, ia luaţi de-aici globuleţe marca Google (search "christmas" - am descoperit aseară :D).



Thursday, December 22, 2011

Altfel de colinde...

Scandal în Parlament. Din nou. Nu că ar fi ceva neobişnuit. Dar azi mi-am amintit de asta:



A fost odată Decembrie...
Mergeţi şi vedeţi "Degeaba...?!" dacă aveţi posibilitatea :)

I just called... :)

Looooove it!
:)




Tuesday, December 20, 2011

Colindiţe din nai



Gheorghe Zamfir- Ziurel de ziua



Gheorghe Zamfir- In varful la noua meri



Gheorghe Zamfir - La Tulpina Marului



Monday, December 19, 2011

Haendel "Canticorum jubilo"

Aşa cum obişnuiesc de vreo 2 ani, în săptămâna frumoasă care se încheie cu sărbătoarea Crăciunului, aduc pe blog câteva dintre minunatele colinde pe care le (re)descopăr.

Într-o încântată mirare pe care sper să n-o pierd niciodată :) şi cu urări de bine tuturor. Sărbători fericite!



P.S. Superbă melodia asta, iar când eram în liceu ştiam s-o şi cânt :) cu versurile traduse în româneşte... "Imnuri de pace vrem să înălţăm" :)

Sunday, December 18, 2011

Google says: "Let it snow"

 Dacă vrei zăpadă, e foarte simplu: dai search pe Google şi se face voia ta :D


În scurt timp te copleşeşte, îţi abureşte ochelarii (sau ochii, dacă nu porţi sticle încă) şi ferestrele.

Şi primeşti şi buton pentru "defrost", dacă vrei, totuşi, să găseşti ceva prin nămeţii de omăt.

Ori poţi să click-uieşti-stânga pe mouse şi să-ţi faci curăţenie gospodăreşte, cu lopăţica :)
"No need for defrost button, guys, I got it!" :))


UPDATE, 20 dec. 2011
Mi-am instalat pe Chrome o aplicaţie de-mi ninge pe toate paginile pe care le dăşchid! Hu nidz letitsnău from goagăl??? =)) =)) =))


Wednesday, December 14, 2011

...

Şi da: sunt zile când nu merită să fii profesor.

P.S. Am deja vreo trei la rând din astea.


Tuesday, December 13, 2011

Monday, December 12, 2011

Tutisme

Bre, deci io când sunt tută, atâta-s de tută, de nu mă poate întrece nicio tută a tutelor din lumea asta de tute!!!

Norocu' meu că de obicei sunt frumoasă şi deşteaptă.

Sunday, December 11, 2011

Geo Bogza "Cum îmi bate ceasul"

Dacă îl ascult cu urechea dreaptă
Ceasul meu bate clipele vieţii mele.


Dacă îl ascult cu urechea stângă
Ceasul meu bate clipele vieţii tale.


Dacă îl ascult cu osul frunţii
Ceasul meu măsoară durata universului.


Dacă îl arunc în apă
Dau înapoi cu un regn şi devin copac.


Dacă îl arunc în foc
Dau înapoi cu două regnuri şi devin piatră.


Dacă îl arunc în neant
Şi îl ascult cu memoria morţilor
Dau înapoi cu trei regnuri
Şi devin Cuvânt.


Tic-tac. Tac :)


Saturday, December 10, 2011

Azi în trafic

:)) Pe blog, pentru că am stat ceva timp la volan azi... şi nu m-am putut hotărî ce să pun pe FB :))

Astea două nouţe care îmi plac tare acum :)




Şi asta - am iubit-o la vremea ei şi încă îmi place.


Thursday, December 8, 2011

Cool Tony Bennett :)

Încep cu asta :)


Apoi asta:)

Şi - de departe! - favorita mea. În ciuda faptului că n-o agreez deloc-deloc pe Gaga, aici îmi place grozav :) 


Labels

advertising (16) Asia (2) Atena (1) Austria (7) avioane (8) balet (1) banc (6) BlueMoon (39) Bucureşti (32) Bumblebee (8) călătorii (27) cartea-de-pe-luna (14) Cehia (3) Christmas (34) circ (4) Citatepedia (2) concert (34) concurs (4) Constanța (1) contra-curentului (71) Corfu (2) Creta (2) dans (11) de-altii (16) dieta (1) dinozauri (1) dinVis (9) doctorat (42) documentar (19) dragoste (8) drinks (4) etnii (14) Europa (19) Facebook (18) filme (39) finanțe (1) flori (6) flybaboo-paravion (3) Franţa (1) friends (31) funninesses (38) gând (58) Germania (1) Google (16) Grecia (11) home (6) iarna (30) inceputuri (37) Irlanda (3) Israel (1) Istanbul (4) Italia (8) julls' kitchen (14) keywords (20) leapsa (2) lecturi (49) Londra (1) lookback (42) masini (10) meeting-people (8) metanoia (3) MirceaBadea (7) moft (10) Monaco (1) music (122) Netherlands (1) NewYear (14) Nisa (1) P&R (1) Palestina (1) perfume (3) photos (92) pictura (3) politics (35) Polonia (1) Portugalia (2) primavara (29) Romania (77) Rusia (1) Salonic (1) Santorini (3) sea (3) She (134) SMURD (2) Sofi (1) Spania (2) sport (3) StarStuff (8) SUA (1) super-stitii (7) teaching (54) teatru (14) thankyou (52) Thassos (3) toamna (15) Turcia (4) Twitter (2) Ungaria (2) vara (10) verba (3) video (1) worldwelivein (49) Ziua Nationala (9)