Tuesday, November 30, 2010

Romgerian Scam :D

(Fara diacritice) Am fost impresionata pana la lacrimi. Daca doriti sa ajutati... Sau stai, vrea sa-mi doneze???


Donatie din partea Doamnei Rita David.
No BNM [160 Rue Des Martyrs Co Cody )
Abidjan, Cote d'Ivoire

ATTN:
Dragi una a lui Dumnezeu    
Eu sunt persoana de mai sus numit din Kuweit Sunt casatorit cu Mr.Williams David, care a lucrat cu ambasada Kuweit, în Coasta de Fildes pentru noua ani înainte de a muri, în anul 2004. Am fost casatoriti timp de unsprezece ani, fara un copil. El a murit dupa o boala scurta care a durat doar patru zile.   
Înainte de moartea sa, am fost atât crestin nascut din nou. De la moartea lui am decis sa nu se recasatoreasca sau de a lua un copil în afara casa mea matrimoniala care Biblia este împotriva. Când sotul meu a fost în viata târziu el a depus suma de $ 2. 5 milioane (doua milioane si cinci sute de mii de dolari SUA) în banca de aici, în Abidjan în suspensie Cont.   
În prezent, fondul este înca cu banca. Recent, doctorul meu mi-a spus ca i-au încalcat grav caz de boala, care este problema cancerului. 
Unul care-mi deranjeaza cel mai mult este boala mea accident vascular cerebral. Având cunoscut starea mea am decis sa doneze acestui fond la o biserica sau individuale, care va utiliza acesti bani way I sînt mergi la a instrui aici. Vreau o biserica care vor utiliza acest fond pentru orfelinate, vaduve, saditor cuvântul lui Dumnezeu si sa depuna eforturi pentru ca casa lui Dumnezeu este mentinuta. 
Biblia ne-a facut sa întelegem ca binecuvântat este mana care grivet. Am luat aceasta decizie pentru ca am dont have orice copil care va mosteni aceasta bani si rudele sotul meu nu sunt crestini si am dont nevoie eforturilor mele sotii sa fie folosite de cei necredinciosi. Nu vreau o situatie în care acesti bani vor fi folosite într-un mod nelegiuiti.   
Acesta este motivul pentru am putea lua aceasta decizie. Nu îmi este frica de moarte, prin urmare, stiu unde ma duc. Stiu ca am de gând sa fie în sânul lui Dumnezeu. Exodul 14 VS 14 spune ca Domnul va lupta cazul meu si eu trebuie sa detina pacea mea.   
I dont nevoie orice comunicare telefonica în acest sens din cauza mea de sanatate, prin urmare, prezenta rudelor sotul meu este in jurul meu mereu nu vreau sa stiu despre aceasta dezvoltare. Cu Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile. De îndata ce voi primi raspunsul dumneavoastra Va voi da de contact ale bancii aici din Abidjan. Vreau ca tu si biserica sa se roage întotdeauna pentru mine, pentru ca Domnul este pastorul meu. fericirea mea este ca am trait o viata demna de un crestin. Oricine care doreste sa slujeasca pe Domnul trebuie sa-i serveasca în duh si în adevar. Va rugam sa fie întotdeauna rugaciune toate prin viata ta. A lua legatura cu mine prin adresa mea de e-mail rita_01@yahoo.co.jpg   
Mai multe informatii pentru orice întârziere în raspunsul dumneavoastra va da-mi camera în aprovizionarea cu o alta biserica sau individuale, pentru acest scop. Va rog sa ma asigur ca veti actiona în consecinta, astfel cum am aratat aici. În speranta de a primi raspunsul dumneavoastra. Ramaneti binecuvântat în Domnul. 
Al tau în Isus Hristos 
doamnei Rita David
Varianta în limba neaoşă a unei Nigerian Scam. Da' ştiu că au pus Google Translate-ul la work!
:))

Wednesday, November 24, 2010

Întâlnire la vârf, între jemanfişişti

Varianta franceză


Varianta italiană
Aici

Varianta românească
Aici

Dileme: Cum reuşeşte, frate, omu' ăsta să cadă tot timpul prost? Că p-aci, pă la el prin ogradă, e leu-paraleu! Breeee, măcar ştaif să ai cân' ieşi pă poartă!

Tuesday, November 23, 2010

Dă diverse feluri

Ei, frate! Când te hotărăşti ce cauţi, ţi-oi spune şi dac-ai găsit! Da' să ştii că poveşti mai îngaim, da' de desenat... sunt varză!

Păi dacă povestea, pentru ce-o-ntrerupi?! Ori crezi că mai fraiereşti pe careva să-ţi spună basme?

Oi fi. Da' io măcar ştiu că aici e două cuvinte.

Aiurea! Se cheamă "obiceiuri din copăceni" - Adunaţii Copăceni.

"Kake" eşti tu, că cine zice, ăla e!

Mais, oui, ma şeli est tout luşioasă.

Nu inteligentă, lucioasă... Nu vorbeşti franceză? Mă rog, o fi cum zici, da' nu ştiu. N-am, nu-mi trebe. Ăia cu chelii inteligente îs la Cotro.

Iaca, nu'ş de unde ştie fratili Goagăl, da' de asta sufăr. Rău şi cronic :D

:)) Mi-am adus aminte de bancul cu moşul pe care l-au călcat hoţii, căutând bani: "Păi, taică, voi căutaţi noaptea pe-ntuneric, ce io nu găsesc nici ziua, pe lumină?"

Faine dame, parol! Am lăsat the best for last să să bucure şî sufletu' meu :) Mă rog, mai era şi "infrastructura greciei", da' încerc să nu pun SF-uri pe blog românesc...

Wednesday, November 17, 2010

Despre cum îi dezavuăm pe casapi

Am citit asta. Iniţial am vrut să tac, apoi mi-am dat seama despre ce bun lucru e blogul meu! Personal şi definitiv deschis opiniilor mele - albe-negre-gri sau cum or fi şi cum se nasc ele într-un cap normal (sic!) precum al meu. Prin urmare, am câteva obiecţii şi o să le aştern aici, pentru că articolul mi s-a părut neinspirat, generalizant (în mod gratuit) şi lipsit de argumente. 

Mai întâi şi mai întâi, m-a pierdut de la titlu, pretenţios şi superior într-un fel cam aiuristic, de n-am reuşit să mi-l lămuresc până la sfârşitul lecturii - mea culpa, da' nu consider că merită încă o citire cu scopul acesta precis. Cam tot p-aci, am avut o problemă cu toată... stilistica, ca să mă exprim nătăfleţ. Adică la zise de tipul "s-au ridicat din groapă 22 de schelete şi nenumărate fantome" ori aia cu pâlnia şi cu destinele... nu prea pot, mă scuzaţi. Ce mi s-a părut însă interesant a fost amestecul în aceeaşi ciorbă - eventual cu ciolanele morţilor (nu vreau să fiu nerespectuoasă!) - a Antonescului, comuniştilor, şcolii, figurilor legendare de voievozi şi paşoptiştilor! Mi s-a părut halucinant... Acuma - e drept - io n-am habar complect despre niciunele. Dar mi s-a părut aşa vărzoasă treaba, că n-am putut să citesc până la capăt. Aşa că am închis.

Da' nu mă rabdă raiu' la capodopere, aşa că am revenit. Şi când am văzut că-i cu Păunescu şi cu Vadim şi cu Ceauşescu, am cam priceput încotro bate. Dar nu asta mi-e mie problema... Ci o idee ciudată care mi-a răsărit în minte la un moment dat, pentru că am simţit o contradicţie pe undeva: cum critică cineva "România voievozilor legendari", închipuindu-şi, în acelaşi magistral articol, că o armată (a oricărui stat pe lume) poate fi albă şi pură şi curată, cinstită şi funcţionând pe principiul "noi nu omorâm decât pe cine merită"? Nu-ş de ce-aş zice (şi mă uit la poza angelică a autorului) că nu pare să fi trecut prin vreun război; nici măcar armata nu-i pare făcută... Aşa că retoricele alea cu omorâtul nevinovaţilor mi se par stupide. Nu că uciderea nevinovaţilor n-ar fi cel mai stupid lucru pe lumea asta mare, dar să scoţi asta din ecuaţia care include o armată mi se pare cel puţin naiv. Iar aia cu "armele unui bun cetăţean", cum ar fi adicătelea "dialogul şi echitatea", a fost priceless! :)) Tot aşa, genialul final legat de teoria chibritului... dictatorial (să zic aşa), venind tocmai din partea EVZ-ului. Nici nu mai comentez, că se ştie. Cine nu ştie, să mai caute.  

Ce m-a înfuriat însă cel mai rău a fost lătura aruncată pe "idealul unionist" şi pe paşoptişti. Presupun că ne permitem ironii de regăţeni la faza asta. Că doar nu ne-am dus încălţaţi cu opinca proprie până la poarta lu' vreun Habsburg, şi nici nu privim cu jind de dincolo de Prut. Acuma - la dracu! - cine are noroc are, cine n-are, asta e, să ne lase cu idealurile unioniste, că e şcoală comunistă şi ne plictisim. Cel mai urât lucru mi se pare un creier spălat, pe care comuniştii l-au învăţat să-şi deteste idealurile, culmea culmilor! tocmai obligându-l să le înghită nemestecate. Da-apoi... paşoptistii ţi-au dat primul teatru, meltene! Ţi-au ridicat prima şcoală (dreptu-i că te-au obligat să te duci la ea, acu' ce să facem...). Ţi-au pus Mioriţa pe hârtie, afonule, aşa dobitoacă şi fatalistă cum o fi concepţia aia a oierului! Şi-au tipărit primul ziar, ca să mănânci tu acu' o pâine, auto-suficientule! Au făcut o revoluţie şi te-au pus pe harta Europei înainte să vezi tu lumina glorioasă a zilei, fratele meu alb! Ce-ai cu ei, prizăritule? Ce te-ncurcă pe tine idealurile lor? Care le-au avut, bre! Tu nu mai ai decât o "reformă" perpetuă!

Disclamer: Pentru cine nu ştie să citească... Sunt complet şi definitiv împotriva crimelor de război, dar nu condamn tot soldatul de pe lumea asta. Nu-mi idealizez istoria, dar nici nu mi-o arunc la coş. Pentru că ştiu că războiul şi istoria sunt făcute de oameni. Despre care ştiu că fac greşeli. Dar tot aşa ştiu că nicio mare naţiune nu a ajuns mare scuipându-şi istoria, aşa cum facem noi acum, ca să contrabalansăm toate minciunile pe care ni le-au spus comuniştii. Că suntem noi deştepţi. Oroarea descoperirii de la Vulturi trebuie cunoscută, discutată şi analizată. Dar asta nu are legătură cu ruşinea de a fi român ori cu stigmatul. Pe acelaşi principiu pe care nici Alba Iulia nu înseamnă mare motiv de mândrie pentru unii! Că dacă merge aşa, invers de ce nu? 

P.S. A nu se înţelege că ce-am făcut eu aici e vreo argumentaţie maioresciană infailibilă... da' la aşa articol, aşa răspuns! Titlul e cel puţin la fel de aiuristic, nu?

P.P.S. Când greşelile de ortografie sunt prea supărătoare, presupuneţi că sunt intenţionate. Servesc demonstraţiei.         

Tuesday, November 16, 2010

Ask not. Why NOT?

"Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country." (John F. Kennedy)


So... What do I do for my country, that allows me to have some expectations? Well... I pay taxes, don't I? LOTS of them... W(TF) do I get in return?

Monday, November 15, 2010

Manea Eminescu

Că tot l-am văzut ieri pe Eminovici, iată toate alea related care s-au căutat la mine pe blog.

 Pe prima n-am înţeles-o, da' dacă e dă piese... presupun că un feature cu Veroni-k e marfă, frate! Bla-nă!

 Alo! Scrie, nene, klumea: e "scurse"!

 Mais oui, je sais, tu sais...

Sunday, November 14, 2010

Weekend cu mama

A fost mama la mine. Probabil ca să vadă dacă am supravieţuit tăierilor de salarii, şi ca să fie sigură că am ce mânca. A venit vineri seară şi a plecat astăzi, fericită. S-a cam codit să-mi spună, când am întrebat-o unde-ar vrea să meargă cât stă la mine, dar până la urmă a zis: "La Bellu, mamă!" Văzuse ea la televizor cum l-au dus acolo pe Păunescu, şi citise pe internet că e ca un muzeu, unde sunt toţi cei mari. Aşa că azi am fost la Bellu :)

Nichita 

Rebreanu 

Preda 

Păunescu 


:)

Sal'tare, nene Iancule!

Toma :)

Nici acu' nu's parale, Maestre! Ne-ai cam trebui matale :)

"Nevermore!"

Capela Iuliei :)
"Mai sedi putin"

Birlic

Dinică

Moţu

Amza

Pintea haiducu'

Mormântul Ancăi Parghel ni s-a părut deosebit

Mai am ceva poze, dar nu ne-am rezervat suficient timp... Aşa ni s-a părut amândurora. Deci, dacă faceţi drumul până acolo, opriţi-vă o zi şi relaxaţi-vă! Ah, şi da, alegeţi o zi superbă de toamnă. Se potriveşte :)

Thursday, November 11, 2010

Preferinţe

Trebuie să vă spun - nu'ş ce mi-a venit, dar trebuie - care sunt felurile mele preferate de mâncare. Azi, adică. Pentru că la mine preferinţele se schimbă - nu ştiu în funcţie de ce ori din ce cauză, dar mă trezesc într-o zi că am descoperit alt fruct şi-mi place altă bumboană :D

Iată, deci, felul 1
Sweetie Fruit / Oroblanco 

şi felul 2
Mon Chéri :D

Ia gâciţi ce fac acuma :D
P.S. Da, ştiu ce-o să ziceţi, da' să ştiţi că-n bucătărie le ţin! :))

Wednesday, November 10, 2010

Badea Hayssam

Mi-a plăcut asta despre cum Hayssam "poate" fi adus în ţară :))


Preluare de pe Videonews

Aici e toată emisiunea, pentru că mi s-a părut reuşită. Mi-a plăcut în mod deosebit circul cu "spaimele" că ne vin toţi infractorii grămadă înapoi - şi Popa, şi Necolaiciuc, şi Hayssam :))

UPDATE Emisiunea de a doua zi. La început vorbeşte tot despre asta :)

"Eşti prost!"

:))
Pentru că n-am de gând să dau amploare unei discuţii de doi bani ce se desfăşoară prin commenturi care mai de care mai savante, închei aici cu o replică uriaşă de la Cocoşilă.

P.S. Aşa-mi trebuie dacă citesc pe bloguri toate prostiile, cică să ascult şi cealaltă opinie, să am viziune de ansamblu :)) VACS!

Tuesday, November 9, 2010

Dragoste

Am descoperit când se termină dragostea celui care iubeşte mai mult: când aude "Ţin la tine, dar nu te iubesc".

Sunday, November 7, 2010

Thursday, November 4, 2010

Ghiveci zoonternaţional


Cană înseamnă "vas cu toartă care serveşte la băut sau la scos lichide dintr-un vas". Păi mai visez... acu' de ce să nu recunosc... că mai apare şi câte o pisică. Păi de unde să ştiu eu de care fată zici?


Pe ursul Colin ăsta nu-l cunosc. Poate din vedere să-l ştiu, da' după nume... Şi pe fi-su... nu'ş... e elevu' meu?


The name is I-U-L-I-A! Thank you.


Hai, zi-mi cum vrei, şi s-o lăsăm cum a căzut, ce să ne mai chinuim!... Da' nu se poate Kenya? că aşea mi-a ieşit pă feisbuc...



P.S. Mă distrează teribil goagălul ăsta :)) Cum să caută el dă orişîce păn siteuri... :))

Tuesday, November 2, 2010

Elegie (se recită cu jale) :))

Iulia Musat Ia să vedeeeeeeeeeeeeeeem, dacă se prindeeeeeeeeeeeeeeee 11Beeeeeeeeeee-ul... Ce surpriză am pregătit eu pentru eeeeeeeei mâineeeeeeeeeeeeeeee :D
4 hours ago ·  ·  · Share

  • Al-Khatib Maya likes this.

    • Iulia Musat Şi nu, nu e de Crăciun, :)) încă e cu toamnili :)
      4 hours ago · 

    • Adrian Vlad Nu ne dati test, doamna, ca am stat 3 ore sa scriu si eu 2-3 pagini pentru studiu de caz..
      3 hours ago · 

    • Iulia Musat Bre, ai ascultat melodia?
      3 hours ago · 

    • Adrian Vlad Am ascultat-o acum, dar nu ma prind.. nu facem ora ?
      3 hours ago · 

    • Iulia Musat Ba, unde-ai mai pomenit??? :)) Stai liniştit, tu prezinţi primul mâine :)
      Mai lăsăm gâcitoarea... poate ghicesc alţii.

      3 hours ago · 

    • Adrian Vlad Haideti, doamna, glumeam si eu..
      3 hours ago · 

    • Iulia Musat ‎:)) >:D<
      3 hours ago · 

    • Stefan Elefterescu Dumneavoastra o sa dormiti, iar noi o sa vorbim toata ora despre dimensiunea religioasa a existentei :D
      3 hours ago · 

    • Iulia Musat ‎:)) Ascultaşi melodia, Elefterescule?
      3 hours ago · 

    • Stefan Elefterescu STIU! Ne aduceti testele
      3 hours ago ·  ·  1 person

    • Iulia Musat SMART! :))
      3 hours ago · 

    • Adrian Vlad Care din cele doua variante este pana la urma ?
      3 hours ago · 

    • Iulia Musat Aia cu dormitu' pentru tine, Adriene! /:)
      Eşti mâncat mâine! :))

      3 hours ago · 

    • Stefan Elefterescu Doamne ajuta... sa ploua cu note bune.

      Primesc ceva ca am ghicit? :D

      3 hours ago · 

    • Adrian Vlad Haideti, doamna, ca sunt si eu racit.. daca a fost halloween nu inseamna ca trebuie sa renuntam la fapte bune :))
      3 hours ago · 

    • Iulia Musat ‎@Stef Sigur! Îţi vezi testul prin ochiu' ăla nevânăt! :))
      3 hours ago · 

    • Iulia Musat ‎@Adi Să-mi aduci aminte mâine să-ţi spun bancul cu şoricelul şi cu elefantul :)) apropos de "răcit"...
      3 hours ago · 

    • Stefan Elefterescu Imi convine :))
      3 hours ago · 

    • Iulia Musat ‎:))
      3 hours ago · 

    • Al-Khatib Maya ‎=))
      3 hours ago · 

    • Alexandra Voicu Ma si speriasem:))..maine e prea de tot...test mate,test biologie:))atat ne mai trebuia...un test la romana
      2 hours ago · 

    • Iulia Musat Cireaşa dă pă... colivă :))
      2 hours ago · 

    • Alexandra Voicu Corect=))
      2 hours ago · 

P.S. Poezia de la test(ul de acu' o sută de ani :D...) fusese Frunzele - Elegie de toamnă, a lui Radu Stanca :)
P.P.S. Mâine de la 8 au româna :D... Lucrările celelalte le dau dup-aia :D Dacă supravieţuiesc, normal :))

Labels

advertising (16) Asia (2) Atena (1) Austria (7) avioane (8) balet (1) banc (6) BlueMoon (39) Bucureşti (32) Bumblebee (8) călătorii (27) cartea-de-pe-luna (14) Cehia (3) Christmas (34) circ (4) Citatepedia (2) concert (34) concurs (4) Constanța (1) contra-curentului (71) Corfu (2) Creta (2) dans (11) de-altii (16) dieta (1) dinozauri (1) dinVis (9) doctorat (42) documentar (19) dragoste (8) drinks (4) etnii (14) Europa (19) Facebook (18) filme (39) finanțe (1) flori (6) flybaboo-paravion (3) Franţa (1) friends (31) funninesses (38) gând (58) Germania (1) Google (16) Grecia (11) home (6) iarna (30) inceputuri (37) Irlanda (3) Israel (1) Istanbul (4) Italia (8) julls' kitchen (14) keywords (20) leapsa (2) lecturi (49) Londra (1) lookback (42) masini (10) meeting-people (8) metanoia (3) MirceaBadea (7) moft (10) Monaco (1) music (122) Netherlands (1) NewYear (14) Nisa (1) P&R (1) Palestina (1) perfume (3) photos (92) pictura (3) politics (35) Polonia (1) Portugalia (2) primavara (29) Romania (77) Rusia (1) Salonic (1) Santorini (3) sea (3) She (134) SMURD (2) Sofi (1) Spania (2) sport (3) StarStuff (8) SUA (1) super-stitii (7) teaching (54) teatru (14) thankyou (52) Thassos (3) toamna (15) Turcia (4) Twitter (2) Ungaria (2) vara (10) verba (3) video (1) worldwelivein (49) Ziua Nationala (9)